“No pineapple on Pizza!” / Žiadny ananás na pizzu!

15/01/2020 17:44

“No pineapple on Pizza!”  / Žiadny ananás na pizzu!

 

Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do medzinárodných projektov eTwinning. Tento rok si spolu s partnerskou školou v Talianku zvolili environmentálnu tému o recyklácii a redukcii používania plastov. Making plastic circular: Zero plastic objective https://twinspace.etwinning.net/71790/pages/page/454903  – žiaci piateho a šiesteho ročníka pripravujú tento projekt v anglickom jazyku.

Na začiatok sa žiaci 5. D a 6. D spojili so žiakmi v Taliansku. Počas video hovoru sa predstavili, povedali niečo o sebe a vymenili si zopár informácií. Žiaci videli svoje triedy, vyučujúcich a dokonca aj pána riaditeľa, ktorý ich pozdravil a poprial veľa síl do spoločnej práce. Žiaci sa dozvedeli, ktoré jedlo je v Taliansku najobľúbenejšie. Asi nie je žiadnym prekvapením, že je to pizza - no žiaci v Talianku nás rázne upozornili, že bez ananásu! J

Naši žiaci budú ďalej v tejto spolupráci pokračovať, už vytvorili prezentácie a čítajú spolu knihu, ktorá súvisí s ochranou prírody. Už teraz sa tešia na ďalšie online stretnutie.